Toeristisch Informatie Punt Vinkeveen Haven Herenweg 144 3645 DT Vinkeveen
TIP Vinkeveen

Watersporten

Kom langs bij het TIP bezoekerscentrum voor meer informatie!

Varen op de Vinkeveense Plassen is een onvergetelijke ervaring. De prachtige natuur en het zeer heldere water maken het niet voor niets een zeer geliefd watersportgebied. Op diverse plaatsen kunt u bootjes huren. Een (electrische) sloep, een motorboot of een zeilboot. Maar ook kano’s, waterfietsen en roeiboten.

GENIETEN
De Vinkeveense Plassen zijn zo groot dat u van de drukte geen last zult hebben. Op de plas liggen 12 recreatieeilanden waar u gewoon met uw boot aan kunt leggen en heerlijk kunt ontspannen. Bovendien vaart u eenvoudig en snel naar de Amsterdamse binnenstad via kronkelende riviertjes als de Winkel en de Waver. Maar ook een tochtje naar Utrecht via één van de mooiste rivieren van Nederland, de Vecht, behoort tot de mogelijkheden.

Klik op het knopje boven onderstaand kaartje en selecteer de categorie 'Overnachten'. Zoom in of uit met de knoppen + en - linksonderin. Of scroll verder naar beneden voor meer informatie en adresgegevens per overnachtingsmogelijkheid.


VINKEVEEN HAVEN
Watersportcentrum Vinkeveen Haven biedt een breed assortiment aan mogelijkheden. Verhuur van sloepen, platbodems, zeil- en motorboten, maar ook kano's, waterfietsen en SUP's. Daarnaast organiseren wij verschillende groepsactiviteiten en clinics op het water. Uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes en evenementen, of een dag met familie en vrienden.
HERENWEG 144, VINKEVEEN, 0297 261990 - WWW.VINKEVEENHAVEN.NL


G. KLINKHAMER WATERSPORT
Bij Klinkhamer watersport kunt u mooie motorboten huren. Voor slechts een klein bedrag kunt u heerlijk van de natuur genieten op de Vinkeveense Plassen. Alle boten, van groot tot klein, worden voorzien van voldoende benzine, zodat u direct kunt instappen en wegvaren.
Klinkhamer verhuurt ook 2 partyboten voor feesten en partijen. 'De Waterland' heeft 45 zitplaatsen tot z'n beschikking en op 'De Vinkeplas' is de capaciteit 70 tot 100 zitplaatsen.
BAAMBRUGSE ZUWE 204, VINKEVEEN, 0294 291545
WWW.GKLINKHAMER.NL - WWW.FEESTOPDEPLAS.NL


VVP VERHUUR/VISSERSLUST
VVP Verhuur heeft diverse motorboten in haar bootverhuur. Voor een ieder die van water houdt, een dag wil vissen, een leuke route wil varen, lekker wil zwemmen of wil zonnen op één van de zandeilanden of een heerlijke dag op het water wil doorbrengen. U krijgt een kaart van de Vinkeveense Plassen mee en er worden u een paar leuke vaarroutes verteld. Een picknickmand kunnen wij ook voor u verzorgen.
BAAMBRUGSE ZUWE 196, VINKEVEEN, 0031-(0)6-52025555
WWW.VVPVERHUUR.NL


FLYBOARD SUCCES
Flyboarden is een spectaculaire sport. Uitermate geschikt voor vrijgezellengroepen, maar ook een heel origineel verjaardagskado. Ervaren instructeurs zorgen dat je binnen de kortste keren over het water vliegt en duikt als een dolfijn. Wij flyboarden o.a. bij Vinkeveen Haven.
WWW.FLYBOARDSUCCES.NL - 06 11182709


JACHTHAVEN OMTZIGT
Jachthaven Omtzigt is de meest uitgebreide watersportwinkel in de omgeving. Voor alles wat u nodig heeft op watersportgebied kunt u bij Omtzigt terecht: buitenboordmotoren, opblaasboten, SUPboards, wetsuits, reddingsvesten en andere boot-, waterski- en wakeboardaccessoires. Maar ook voor onderhoudsmiddelen, sloten, nautische kaarten, grasmaaiers en generatoren bent u bij Omtzigt op het juiste adres.
ACHTERBOS 24A, VINKEVEEN, 0297 261038, WWW.OMTZIGT.NL


WATERSKIVERENIGING DE RONDE VENEN
Waterskiën en wakeboarden is leuk voor iedereen. Je hoeft geen uitzonderlijk atletisch talent te hebben om te gaan waterskiën of wakeboarden. Iedereen kan het (leren). Bij Jachthaven Omtzigt kunt u terecht voor een lidmaatschap van de waterskivereniging of een waterskivergunning voor de Vinkeveense Plassen, er is géén wachtlijst. Jachthaven Omtzigt voert het secretariaat van Waterskivereniging De Ronde Venen en verkoopt daarnaast ook diverse waterski- en wakeboardartikelen.
ACHTERBOS 24A, VINKEVEEN, 0297 261038, WWW.WATERSKIDRV.NL


TOPSURF VINKEVEEN
Topsurf is al 35 jaar dé specialist op het gebied van watersport in ‘groot Amsterdam’. De uitgebreide collectie bestaat uit windsurf- en SUP-artikelen, surfpakken, (beach)kleding en accessoires. Ook voor het huren van SUPs of een lesje kan je bij Topsurf terecht. Kom eens langs en laat je adviseren door ons enthousiaste team!
TOPSURF, VINKENKADE 31, VINKEVEEN, 0294 291 812, WWW.TOPSURF.NL


JACHTHAVEN EN MOTEL BORGER
Jachthaven en Motel Borger heeft diverse motorboten en elektrische sloepen die u tegen een aantrekkelijke prijs kunt huren. Maar ook voor roeiboten bent u bij Borger aan het juiste adres. U kunt ook een rondvaart maken in de salonboot de Queen Dora. Met of zonder gids. Kortom, mogelijkheden te over om te genieten van de prachtige Vinkeveense Plassen.
HERENWEG 240, VINKEVEEN, 0297 261245, WWW.JACHTHAVENBORGER.NL


CAFÉ-RESTAURANT BON
Café-restaurant Bon verhuurt stalen en polyester motorbootjes en roeibootjes. Hiermee kunt u een dagje genieten op de Vinkeveense Plassen. Bon wijst u graag op de mooiste plekjes, de fijne zwemstrandjes en de verborgen waterwegen langs de mooiste huisjes aan het water. Na een dagje varen, kunt u lekker na-tafelen op het terras, gelegen naast de Proostdijersluis.
WINKELDIJK 24, VINKEVEEN, 0294 281394, WWW.BONVINKEVEEN.NL


EBIM SERVICE-BOOTVERHUUR
Ebim-Service Vinkeveen biedt u de mogelijkheid om met één van onze motorjachten een vakantie te vertoeven, over de binnenwateren van Nederland. Door de centrale ligging van ons bedrijf, kunt u vanaf Vinkeveen, met onze huurboot makkelijk een tochtje maken naar Amsterdam, de Nieuwkoopse plassen en de Loosdrechtse plassen. Vaarbewijs is niet nodig.
WILGENLAAN 41, VINKEVEEN, 0297 262983, WWW.EBIM-VERHUUR.NL


HET DUIKHUIS
Een duikwinkel, testcentrum, duikschool en duikclub in een, dat is duikhuis ! Met vestigingen in Amsterdam, Nieuwegein en Rotterdam. Hier vind je alles om jouw duikavontuur te beginnen en compleet te maken. Op afspraak ook te bezoeken in Vinkeveen op de Herenweg 144.
SPORTCOMPLEX MERWESTEIN, MERWEPLEIN 1, NIEUWEGEIN, 085 4017194
WWW.HETDUIKHUIS.NL